Peuters en kleuters
Peuters en kleuters klimmen, klauteren, springen, rennen. Dit is belangrijk voor hun ontwikkeling. Maar door een flinke valpartij of heftige bewegingen tijdens het spelen kunnen kinderen body stress opbouwen. Ook kan het zijn dat een peuter of kleuter nog rondloopt met body stress, opgelopen tijdens de bevalling. Is je kind druk of onrustig, wat zich uit in moeilijk stil kunnen zitten, niet kunnen luisteren of zich moeilijk kunnen concentreren? Heeft het darmproblemen zoals diarree of constipatie? Of heeft je kind problemen met slapen? Body stress zou wel eens de oorzaak kunnen zijn.
Kleine kinderen kunnen niet altijd verwoorden wat zij voelen, maar ouders kunnen vaak wel signalen waarnemen die duiden op de aanwezigheid van body stress. Ook kan het bijvoorbeeld zijn dat een kind, dat normaal gesproken vaak vrolijk is, koppig en weerbarstig wordt. Een kind kan ook praten over een 'gek gevoel in mijn buik' of klagen over 'gevoelige benen'.
Kinderen hebben plezier in Body Stress Release, omdat ze het als iets prettigs ervaren. Ze worden zich gewaar van het 'andere' gevoel in hun lichaam als de opgeslagen spanning is verdwenen. Kinderen die BSR behandelingen hebben gehad, voelen vaak wanneer ze weer een release nodig hebben en vragen er dan zelf om.

Body stress bij peuters en kleuters is te herkennen aan:

- overmatige beweeglijkheid, onrustig gedrag
- knarsetanden tijdens het slapen
- slecht slapen
- niet willen lopen, maar gedragen willen worden
- groeipijnen
- moeite met eten
- darmproblemen zoals diarree of constipatie
- bij het lopen de voetjes naar binnen draaien