6- tot 12-jarigen
Opgroeien met een gezond lichaam geeft zelfvertrouwen. Een ontspannen, blij, gezond en sterk kind: welke ouder wenst zich dat niet? Toch kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar last hebben van body stress. Dit kan zich uiten in een lage weerstand, slecht slapen, lusteloosheid, een gebrek aan concentratie op school, darmproblemen, onrustig gedrag, boze buien of ADHD. Een vervelend probleem is als kinderen op deze leeftijd nog bedplassen. Dat kan een kind erg onzeker maken, vooral wanneer het wil gaan logeren bij vriendjes of met school op kamp gaat. Body stress is hier mogelijk de oorzaak van en met enkele releases kan dit probleem over het algemeen opgelost worden.
Kinderen kunnen ook op een onjuiste manier zitten. Veel rugklachten ontstaan in de schoolbanken of bij het te lang en verkeerd voor de computer of tv zitten. Ook door minder buitenspelen en veel tijd met gebogen hoofd bezig zijn met hun smartphone of tablet ('tabletnek'), ontwikkelen kinderen nekpijn, hoofdpijn en rugklachten.
Op deze leeftijd beginnen kinderen vaak met een sport. Wanneer dit het uiterste van het kind vraagt of wanneer kinderen blessures oplopen, bouwt zich in het lichaam body stress op. Ook emotionele stress zoals een scheiding van de ouders kan zich in het lichaam vastzetten.

Body stress bij 6- tot 12-jarigen is te herkennen aan:

- groeipijnen
- gebrek aan concentratie
- niet kunnen stilzitten, onrustig gedrag
- lusteloosheid, vermoeidheid
- slaapproblemen
- onvoldoende coördinatie tussen ogen en ledematen (o.a. last met sportuitoefening)
- buikpijn
- hoofdpijn, migraine
- boze buien, agressief gedrag