Klantervaringen

Werkstress
Mariëlle: "Door omstandigheden op mijn werk had ik veel stress en spanning opgebouwd. In eerste instantie was dit emotioneel. Toen dit langer en langer aanhield, merkte ik het ook in mijn lichaam. Ik stond onder voortdurende spanning en kon mijzelf niet meer ontspannen. Daarnaast had ik allerlei klachten zoals spanningshoofdpijn wat maar niet overging. Na een aantal BSR-behandelingen ging het beter en kon ik mezelf steeds beter ontspannen. De pijn in mijn nek, die ik vaak had, werd steeds minder. Ook de spanning die ik veel voelde in mijn armen, nam sterk af. Nu ben ik weer kerngezond, kan ik ontspannen en heb ik geen vreemde klachten meer. De behandelingen hebben mij geholpen om 'mijzelf weer te vinden in mijn lijf'."

Menstruatiepijn
Wendy: "Al vanaf de eerste menstruatie heb ik altijd heel veel buikpijn gehad en dacht dat het bij mij hoorde. Tot ik de BSR-behandelingen van Alexandra volgde. Het heeft zo goed gewerkt! Had ik dit maar jaren eerder geweten. Graag vertel ik het nu anderen door, zodat zij ook pijnvrij de maand door kunnen komen."

Spanning en stijfheid
Ariene: "BSR was nieuw voor mij. Ik had er wel over gehoord en gelezen, maar had het nog nooit zelf ervaren. De releases waren bijzonder. Er wordt op een heel eigen manier met je lichaam gecommuniceerd. Hierdoor kan Alexandra aflezen waar de spanning zit en dit losmaken. Soms was ik me bewust van die spanning, maar vaak ook niet. Het effect van BSR was bij mij vaak direct na de release merkbaar, zoals soepelheid en warme handen en voeten. Soms verplaatste een klacht zich, om vervolgens te verminderen of te verdwijnen. Ik merkte dat BSR breder werkt dan alleen op de specifieke klacht. Zo merkte ik bijvoorbeeld na enkele releases dat ik in het dagelijks leven meer ontspannen was en dat ik meer soepelheid in mijn lichaam voelde. BSR is een hele mooie manier om verborgen spanning los te maken en die techniek beheerst Alexandra tot in de puntjes! Dankjewel."

Overgangsklachten
Gerra: "Ik had veel last van de overgang. Vooral de vele opvliegers en het nachtelijk transpireren waren vervelend. Hierdoor sliep ik ook erg slecht. Na 7 BSR-behandelingen, specifiek gericht op deze overgangsproblemen, gaat het nu veel beter met me en kan ik weer prima nachten maken!"

Migraine en rugpijn
Dayenne: "Ik ben begonnen met BSR bij Alexandra Bordewijk, omdat ik last had van migraine en lage rugpijn. Na een aantal behandelingen voelde mijn nek soepeler en nam de migraine af. Ook de pijnklachten in mijn rug namen beetje bij beetje af en op dit moment heb ik nauwelijks pijn. 
Alexandra geeft ook goede tips over bijvoorbeeld je houding en oefeningen om je spieren soepeler te maken/houden. Ik kan iedereen met pijnklachten aanraden om met BSR te starten."

Buikklachten
Hanneke: "Een vriendin met PDS (prikkelbare darm syndroom) vertelde zo enthousiast wat BSR voor haar had betekend, dat ik hierover een collega met PDS tipte. Zelf had ik ook al jaren klachten en ondanks dat ik direct in de logica van BSR geloofde, was ik ervan overtuigd dat ik zelf geen stress had. Omdat de klachten erger werden en niets anders hielp, heb ik toch contact gezocht met Alexandra. Na een aantal behandelingen merkte ik al verschil. Door mijn rug te behandelen werd de spanning in mijn buik weggenomen. Alexandra gaf me ook goede voedingstips en hielp me anders te kijken naar mijn lichaam. Zo bleek dat ik erg veel spanning opbouwde in mijn rug door op mijn buik te slapen. 
Nu probeer ik zoveel mogelijk op mijn houding te letten en samen met de voedingstips voel ik me veel fitter. Alle energie die voorheen naar mijn buik ging, heb ik nu echt over voor leuke dingen!" 

Rugpijn met uitstraling naar been
M. Paulus: "Eind juni 2016 kreeg ik een scherpe pijn in mijn onderrug met uitstraling naar mijn linkerbeen. Nu ben ik geen aansteller, maar de pijn in mijn rug werd al snel ondraaglijk, zodat ik naar de paracetamol greep. De maximale dosis. Na een paar dagen bleek dit niet meer te helpen en kreeg ik van de huisarts naproxin voorgeschreven, met gratis een waslijst aan bijwerkingen waaronder hartkloppingen. De diagnose: irritatie aan het SI-gewricht. Voor mij had het gewoon alle verschijnselen van ischias. Na weer een aantal dagen gaf de naproxin ook geen verlichting meer. Nu schreef de huisarts 4 keer daags het opiaat oxycontin voor. Dit ging te ver voor mij.

Eerder dit jaar vertelde een vriendin, die al een paar jaar met herniaklachten had rondgelopen, mij haar ervaring met BSR, dus dat wilde ik wel uitproberen. Tijdens de eerste afspraak bij Alexandra kreeg ik eerst een intakegesprek. De eerste behandeling aansluitend aan dat gesprek duurde voor mijn gevoel erg kort, maar de volgende dag had ik al minder pijn. Weer een dag later was de uitstraling naar mijn been verdwenen. 
Aangezien ik in de zorg werk, is het voor mij lastig om echt voldoende rust te nemen. Dat ligt puur aan mijn instelling. Ik denk dat ik daardoor wat langer last heb gehad van vermoeidheid, maar de concentratie van de pijn laag in de rug verplaatste zich in lichtere vorm naar mijn schouders en nek. Na 5 behandelingen was ik pijnvrij, waren de hartklachten en andere bijwerkingen van de naproxin verdwenen en had ik weer een goede nachtrust. Voor mij waren dat voldoende redenen om BSR aan te bevelen bij een aantal van mijn kennissen met rug- en nekklachten. Het liefst zie ik dat huisartsen kennis nemen van deze behandeling, die geen bijwerkingen veroorzaakt en de bron direct bestrijdt in plaats van het onderdrukken van de pijn."