Behandeling

Bij een Body Stress Release behandeling test de BSR-practitioner uw lichaam op body stress. Als er sprake is van vastgezette spanning zal uw lichaam tijdens het testen reageren door middel van reflexen. Op die manier kan worden vastgesteld welke releases u nodig heeft en in welke richting deze moeten worden uitgevoerd. 

Zorgvuldig ...
De release bestaat uit het geven van lichte impulsen met de vingers, duimen of handen op de juiste plaats en in de juiste richting. Uw lichaam kan door die impulsen de spanning laag voor laag loslaten. Zo krijgt uw zenuwstelsel weer ruimte en zal de communicatie tussen hersenen en lichaam herstellen. Hierdoor kunnen allerlei ongemakken en klachten verminderen of verdwijnen. Standaard wordt gestart met drie behandelingen op de 1e, 4e en 11e dag. Zo wordt het proces van herstel optimaal in gang gezet. Dit betekent dat u kunt starten op:

- maandag, donderdag en de daarop volgende donderdag
- dinsdag, vrijdag en de daarop volgende vrijdag 
- vrijdag, maandag en de daarop volgende maandag 

... en op maat
Het aantal vervolgbehandelingen en de frequentie daarvan is per persoon verschillend. Als body stress nog maar kort geleden is ontstaan, zal het proces van loslaten en herstellen vrij snel plaatsvinden. Wanneer de vastgezette spierspanning al langere tijd (soms al jaren) aanwezig is, zullen meer behandelingen nodig zijn. De tijd tussen de consulten is afhankelijk van hoe het herstelproces verloopt. Hoe beter het met u gaat, hoe langer de periode tussen twee behandelingen wordt. 

Body Stress Release is een complementaire geneeswijze die goed kan samengaan met de meeste vormen van medisch handelen.


Intake en vervolgafspraken

De eerste behandeling inclusief intakegesprek duurt 45 tot 60 minuten. Vervolgafspraken duren 30 tot 40 minuten. Tijdens de intake stellen we vragen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van uw gezondheidstoestand. U krijgt uitleg over de samenhang tussen de vastgezette spierspanning en de ontstane klachten, de mogelijke effecten van de release en de beste manier om het herstelproces te ondersteunen. Body Stress Release maakt gebruik van een speciale, comfortabele behandelbank. U gaat licht voorover leunend tegen de verticaal geplaatste bank staan die daarna langzaam in horizontale stand wordt neergelaten. Tijdens de behandeling blijft u volledig gekleed en kunt u uw schoenen aanhouden. Alleen als u een broekriem, ketting of dikke trui draagt, vragen we deze uit te doen.

Het lichaam heeft een groot zelfherstellend vermogen. Body Stress Release activeert en herstelt dit natuurlijk genezend vermogen.